background-img

پرسشهای متداول

درچه مواردی از تظاهرات آلرژی ، تزریق واکسن ها موثر هستند ؟

در حساسیت های فصلی مانند زکام آلرژی، آسم و بروز سرفه های فصلی که عامل ایجاد کننده آنها گرده های پراکنده شده گیاهان در هوا هستند مانند درختان ، چمن ها وعلف ها

آلرژن های پراکنده در محیط داخل منزل که تظاهرات دائمی دارند مانند حساسیت به گرد و غبار و هیره موجود در گردو غبار منزل(Mites) ، آلرژن های مربوط به قارچ های ذره بینی و ذرات پراکنده شده از پوست حیوانات خانگی مانند گربه و سگ، حساسیت به سم نیش زنبور و انواعی از مورچه و سوسک.

آیا واکسن های آلرژی در تمام موارد آلرژی و افراد آلرژیک مفید هستند ؟

واکسن های آلرژی می توانند درمان انتخابی درموارد زیر باشند:

  • امکان دوری از مواد آلرژن وجود نداشته باشد.
  • درمان با داروها سبب بروز عوارض ناخواسته و عدم تحمل نسبت به آنها گردد.
  • درموارد حساسیت به سم زنبورها

در چه مواردی واکسنهای آلرژی مورد استفاده قرار نمیگیرند؟

درمواردی که بیمار در مرحله حمله ی شدید و مکرر آسم باشد .

دربیمارانی که مجبورند دوزهای بالای داروهای بتابلاکر مانند آتنولول و پروپرانولول (ایندرال ) مصرف کنند.

در افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی ( اتو ایمیون )، سرطان و بیماریهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن و نیز مصرف کنندگان داروهای سرکوب کننده و تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن و از جمله مصرف کنندگان کرتن با دوز بالا

در افرادی که به مواد غذائی خاصی حساسیت دارند، واکسن کاربردی ندارد و فقط لازم است که از مصرف اینگونه مواد خاص اجتناب گردد.

در افرادی که در اثر مصرف یک داروی خاص دچار حساسیت به آن دارو میشوند، واکسن کاربردی ندارد و فقط لازم است که داروی مربوطه قطع شود و هرچه سریعتر به پزشک معالج خود اطلاع داده و در صورت نیاز به ادامه درمان داروئی و در صورت امکان و فقط با صلاحدید و نظر پزشک خود از داروهای جایگزین دیگری استفاده شود.

چگونگی مصرف واکسن در دوران بارداری اگر بیمار حامله باشد در ابتدای حاملگی بهتر است تزریق واکسن های آلرژی شروع نشود. زیرا از طرفی با تزریق واکسن، حساسیت بتدریج کاهش می یابد واز طرف دیگر درصورت بروز واکنش های شدید آلرژیک با تزریق واکسن مشکلاتی برای جنین ایجاد میشود ولی اگر بیمار در حین درمان واکسن حامله شود ادامه تزریق آلرژن ها اشکالی ندارد.

آیا پیش از شروع به درمان با واکسن های آلرژی، انجام تست لازم است ؟

بلی ، انجام تست های پوستی آلرژی ضمن شناخت نوع آلرژن ( واکسن ) شدت حساسیت را نیز مشخص میکند که درتنظیم مقادیر و غلظت واکسن بیمار موثر است . درجریان تست ها مقدار خیلی کمی از مواد آلرژی مختلف را روی پوست بیمار به روش خراش  قرارداده و بعداز 20 دقیقه شدت حساسیت بیمار از روی درجه سرخ شدن و تورم محل آن تعیین میگردد.

برای شروع اثر واکسن ها چه مدت زمان لازم است ؟

باشروع تزریق آلرژن ها علائم بیماری سریعا از بین نمی رود معمولا در اولین سال درمان بهبودی نسبی شروع و در سال دوم اثر قابل ملاحظه ای مشاهده و درغالب موارد در سال سوم اثر آن افزایش می یابد ولی در برخی از افراد ادامه دوز نگهدارنده با فاصله های بیشتری تا چند سال لازم است . معمولا اگر تغییری در علائم بیماری پس از یکسال حاصل نشد بیمار باید مجددا ارزیابی شده تا میزان غلظت واکسن افزایش یافته و یا تست تکمیلی انجام شود.

اثر واکسن های آلرژی برای چه مدت زمان پایدار است ؟

در افراد مختلف این تاثیر متفاوت است دربرخی بطور مادام العمر اثر دارد مانند کودکان و یا بیمارانی که بمدت طولانی تری درمان را ادامه داده اند درمواردی هم برخی از بیماران باید تزریق واکسن را بمدت بیشتری ادامه دهند تا علائم بیماری تحت کنترل باقی بماند.

خارش مزمن ؟

خارش مزمن یک مشکل بالینی شایع بوده که معمولا بیماران مبتلا به آن برای تشخیص آلرژی به کلینیک‌های آلرژی/ایمونولوژی ارجاع داده می‌شوند.گرچه در حقیقت آلرژی علت نادری برای این مشکل بالینی میباشد.بیماریهای زمینه ای زیادی هستند که می توانند باعث خارش مزمن ومقاوم به درمان شوند،از جمله:

_بیماریهای اولیه پوست

_اختلالات سیستم عصبی

_بیماریهای کبدی

_بیماریهای کلیوی

_اختلالات و بیماریهای خونی و سرطانها

_بیماریهای غددی

_داروها

_بارداری

_عفونت‌ها

_اختلالات روحی و روانی

معاینه و شرح حال نقش اساسی در تشخیص علل زمینه ای داردو ارزیابی‌های پاراکلینیک بر اساس تشخیصهای افتراقی ذکر شده برای هر بیمار فرمول خاص خود را دارد.

اقدامات درمانی:

ابتدا برای بیمار توضیح داده شودکه آلرژی علت بیماری نیست و بالطبع تستهای آلرژی کمک کننده نمی‌باشد.

درمان باید معطوف به بیماری زمینه ای باشد

آیا تزریق واکسن های آلرژی میتواند واکنش هایی به دنبال داشته باشد؟

غالبا تزریق آلرژن ها با رعایت دستورات پزشک متخصص بدون عارضه است ولی نظر به این که واکسن های آلرژی حاوی مقدار تعیین شده از مواد آلرژن میباشد، امکان بروز واکنش در موارد نادر وجود دارد که عبارتند از :

واکنش های موضعی : با تورم و قرمزی محل تزریق همراه است که غالبا طبیعی بوده و4تا 8ساعت به طول می انجامد .

واکنش های عمومی : که خیلی نادر است ولی باید مورد توجه قرار بگیرد ممکن است شامل : بروز عطسه و تورم داخل بینی و کهیر عمومی باشد ضمنا واکنش های خیلی نادر مانند تنگی نفس و تورم گلو نیز دیده میشود .

واکنشهای شدید : : که سبب پایین آمدن فشارخون و حالت آسم و تنگی نفس می شود ودرصورت بروز آن ، انجام درمان فوری لازم می باشد. معمولا واکنش های شدید در اثر نامرتب بودن فاصله تزریق واکسن ها و یا اشتباه در انتخاب شیشه مربوط به غلظت بالاتر که بدون تزریق غلظت پایین اتفاق می افتد. به منظور احتیاط و امکان درمان فوری واکنش های ناخواسته ، توصیه میشود که تزریق آلرژن ها در مطب پزشکان و یا درمانگاه ها انجام و پس از تزریق بیمار به مدت نیم ساعت در محل حضور داشته و تحت نظر باشند درصورت بروز عوارض شدید از ادامه تزریق واکسن ها با مقدار و فاصله تجویز شده خودداری و میزان غلظت واکسن ها به توصیه پزشک معالج تعدیل گردد.

درمورد کودکان

تزریق واکسن های آلرژی علاوه بردرمان و کنترل آلرژی های فعلی ، از بروز آلرژیهای جدید در آینده نیز جلوگیری میکند.سن شروع تزریق واکسن های آلرژی درکودکان از ابتدای 5 سالگی است.

ارزیابی نکات مثبت و منفی در درمان با واکسن های آلرژی

در موارد ذیل تزریق واکسنهای آلرژی کار صحیح و بجائی بوده و باید مورد توجه قرار گیرد:

  • درمواردی که علائم آلرژی شدید و پیش رونده بوده و طول و شدت علائم آلرژی های فعلی رو به افزایش است.
  • مواردی که رضایت کافی از اثر داروهای تجویز شده وجود نداشته و یا مصرف مداوم این داروها سبب بروز عوارض میگردد وآلرژی فرد در حال پیشرفت باشد.
  • نمی توانید از تماس با مواد حساسیت زا خودداری کنید.
  • آمادگی کافی برای شروع وادامه یک درمان طولانی دارید.
  • مسئله تامین هزینه مالی این درمان برای شما خیلی مهم است.

توجه : قسمتی از این متن از سایت www.mayoclinic.com تهیه شده است .

توجه : واکسنهای آلرژی منحصرا از عصاره مواد آلرژی زای محیطی تهیه میشود و حاوی هیچ نوع مواد دارویی و ترکیبات کرتن دار نمی باشد

کلینیک الرژی تهران دارای سابقه قریب پنجاه سال فعالیت درمانی ، پژوهشی تخصصی آلرژی در ایران میباشد.

تماس با ما

    *Please complete all fields correctly

    آدرس: تهران، خیابان طالقانی غربی، بین میدان فلسطین و خیابان وصال، شماره 540

    شماره تماس: 10 خط  66404345-021    

    ساعت کار کلینیک:  کلینیک آلرژی تهران بطور یکسره روزهای شنبه تا چهارشنبه ، ازساعت 8 صبح الی 4 بعدازظهر و روزهای پنجشنبه 8 صبح الی 12 ظهر به جز روزهای تعطیل فعالیت میکند .

    پست الکترونیکی: info@clinicallergytehran.ir