الف : رینیت آلرژیک ( التهاب بینی ) و رینوسینوزیت آلرژیک ( التهاب مخاط بینی و سینوسها )
شامل دوره هایی از عطسه، آبریزش بینی و کیپی بینی که اغلب همراه با خارش بینی و چشم و کام ( سقف دهان ) و ترشحات پشت بینی و گلو، سرفه، تحریک پذیری و ضعف میباشد. لازم به ذکر است که چون مخاط بینی و سینوسها پیوستگی داشته و در امتداد هم قرار دارند، بنابراین در اکثر مواقع علائم تحریکی آنها معمولا با هم دیده میشوند.
ب : آسم آلرژیک
شامل علائم متناوب تنگی نفس و سرفه و خس خس سینه میباشد و در اثر التهاب مزمن و تنگ شدن متناوب مجاری هوائی اتفاق می افتد. البته لازم به ذکر است که تشخیص آسم و آلرژیک بودن ماهیت آن نیاز به بررسیهای کامل تری توسط پزشک دارد.
ب : سرفه آلرژيك
ج : کونژنکتیویت آلرژیک ( حساسیتهای ملتحمه چشم ) علائم شامل خارش چشم، اشکریزش، تورم ملتحمه، قرمزی چشم، سوزش چشم، تورم پلکها و اذیت شدن چشم در اثر تابش نور به آن است و معمولا هردو چشم گرفتار علائم بیماری میشوند اگرچه گاهی علائم یک چشم ممکن است شدیدتر از چشم دیگر باشد.
د : حساسیت به نیش زنبور سبب واکشنهای شدید و شوک میشود که پذیرش شده و راهنمائیهای لازم در جهت کنترل کردن واکنشهای مربوطه داده میشود.
ه : در مورد آلرژیهای پوستی مانند کهیر و اگزما
: نظر بر اینکه در بخشی از آلرژی های پوستی انجام تست پوستی و ایمونوتراپی نتایج قابل اعتمادی مشاهده نشده است، فقط در برخی از این بیماران تست آلرژی انجام شده و راهنمائیهای لازم جهت پیگیری درمانهای طبی انجام میگیرد.
روش های پذیرش در کلینیک آلرژی تهران
در مرحله بعدی با تکمیل پرونده، تستهای آلرژی در بیماران انجام شده و نتایج آن به صورت کامپیوتری ثبت و دراختیار پزشکان متخصص قرارمیگیرد.
نظر براینکه بیماریهای آلرژیک مزمن بوده و کنترل آنها حتی با تجویز واکسن درمانی تدریجا انجام میشود، لازم است که بیماران محترم در فواصل منظم زمانی توصیه شده، جهت دریافت واکسنهای بعدی مراجعه نموده و نیز بطور متناوب مورد معاینه وارزیابی قرارگرفته تا دستورات داروئی تکمیلی را دریافت نمایند.
در این کلینیک راهنمائی های لازم کتبی و شفاهی برای هر بیمار بطور دقیق انجام میشود . پس از اخذ دستورات لازم از پزشکان ، اطلاعات دقیق برای نحوه استفاده از واکسنها و داروهای تجویز شده توسط پرسنل آموزش دیده به بیماران داده میشود.
درمورد ایمونوتراپی (واکسن درمانی ) درآلرژی
درمان موثر و موفقیت آمیز برخی از تظاهرات آلرژی با روش تزریق واکسن ها (آلرژن ها ) 3-5 سال به طول می انجامد و بعداز اتمام این دوره و قطع واکسن ها، غالبا اثر آنها ادامه خواهد داشت . واکسن های آلرژی در مواردی که علائم ، مزمن شده و به مصرف داروهای تسکین دهنده جواب کافی نداده و یا کاربرد داروها سبب ایجاد عوارض ناخواسته میگردد، توصیه میشود.
درکودکان کاربرد واکسن های آلرژی علاوه برکاهش دادن و کنترل علائم آسم و حساسیت بینی از بروز آسم در کسانیکه دچار فقط حساسیت بینی هستند نیز جلوگیری میکند.
درمان با واکسن های آلرژی را از نظر علمی ایمن درمانی (ایمونوتراپی ) می نامند و با هر تزریق واکسن مقدار کمی از عصاره مواد حساس کننده یا آلرژن ، وارد بدن بیمار میشود که در غلظتی که بکار میرود سبب بروز علائم آلرژی نشده و در هربار بالارفتن غلظت ، سبب ایجاد تحمل و ایمنی بیمار در مقابل آن آلرژی میشود . برای اینکه واکسن های آلرژی موثر واقع شوند ابتدا باید نوع و شدت حساسیت مربوط به آن ماده با انجام تست های آلرژی که معمولا به روش داخل پوستی انجام میگیرد مشخص شود و سپس در دو مرحله برنامه رفع حساسیت انجام گردد.
مرحله اول : با تزریق مقدار اندکی از آلرژن مورد نظر شروع شده و میزان و غلظت آن بتدریج درمدت 7 تا 9 هفته بالا میرود که در این مدت درسیستم ایمنی شخص نسبت به آن آلرژن تحمل ایجاد میشود.
مرحله بعدی : دوره نگهدارنده است که بمدت 3-5 سال طول میکشد و در آن دوره مقدار موثر آلرژن ثابت مانده و با فواصل بیشتری تزریق آن ادامه میبابد .
درچه مواردی از تظاهرات آلرژی ، تزریق واکسن ها موثر هستند ؟
در حساسیت های فصلی مانند زکام آلرژی، آسم و بروز سرفه های فصلی که عامل ایجاد کننده آنها گرده های پراکنده شده گیاهان در هوا هستند مانند درختان ، چمن ها وعلف ها
آلرژن های پراکنده در محیط داخل منزل که تظاهرات دائمی دارند مانند حساسیت به گرد و غبار و هیره موجود در گردو غبار منزل(Mites) ، آلرژن های مربوط به قارچ های ذره بینی و ذرات پراکنده شده از پوست حیوانات خانگی مانند گربه و سگ، حساسیت به سم نیش زنبور و انواعی از مورچه و سوسک.